Κινεζική Αστρολογία

Η Κινέζικη Αστρολογία δεν ασχολείται με τον Ήλιο την Σελήνη και τους άλλους Πλανήτες όπως η Δυτική Αστρολογία, αλλά με την ισορροπία Γιν και Γιανγκ. Υπάρχουν πολλές αναφορές γύρω από την επιλογή των Ζώων στο Κινέζικο Ωροσκόπιο.

Μια Ιστορία αναφέρει ο Βούδας έδωσε τα Ζώα αυτά στο Κινέζικο Ωροσκόπιο σαν ανταμοιβή για την παρουσία τους στην γιορτή του. Μια άλλη ιστορία αναφέρει ότι ο Νεφρίτινος Αυτοκράτορας ζήτησε να συναντηθεί με δώδεκα γήινα πλάσματα και του παρουσίασαν τα 12 ζώα του Ωροσκοπίου.

Μια άλλη πάλι ιστορία αναφέρει τον αγώνα όλων των ζώων που οργάνωσε ο Βασιλιάς του Ουρανού να διασχίσουν τον γρήγορο ποταμό Λο, τα πρώτα 12 ζώα που έφθασαν στην άλλη όχθη, επιλέχθηκαν να αντιπροσωπεύουν τα έτη του Ημερολογίου.

Το Κινέζικο Ημερολόγιο είναι τελείως διαφορετικό από το Δυτικό, αποτελείται από κύκλους 60 ετών, όπου κάθε κύκλος αποτελείται από συνδυασμούς των πέντε στοιχείων. Κάθε στοιχείο κυριαρχεί μία φορά σε κάθε Ζώο. Υπάρχουν δέκα ουράνιοι κλάδοι και δώδεκα κλωνάρια που είναι τα δώδεκα Ζώα. Τα δέκα κλωνάρια αντιπροσωπεύουν τα πέντε στοιχεία το Ξύλο, την Φωτιά, τη Γη, το Μέταλλο και το Νερό.

Τα δώδεκα Ζώα του Κινέζικου Ωροσκοπίου αντιπροσωπεύουν τα δώδεκα έτη του κύκλου, 5Χ12=60. Η σειρά των Ζώων όπως εμφανίζονται στο Κινέζικο Ωροσκόπια είναι, Ποντικός, Βόδι, Τίγρης, Λαγός, Δράκοντας, Φίδι, Άλογο, Πρόβατο, Πίθηκος, Πετεινός, Σκύλος και Χοίρος.

Βελτιστοποιημένη έκδοση για iPhone